Benvinguts al meu blog

Espero que en aquest camí tots i totes poguéssim aprendre moltes coses plegats.

diumenge, 29 d’abril del 2012

Reunions

Dades prèvies:
Assistència a diverses reunions docents, tutorials i amb els pares.
Durant aquests dies he assistit a les diferents reunions docents que s'han celebrat a l'institut i ha anat el meu tutor: reunió de tutoria del primer cicle (1r i 2n de la ESO), del segon cicle (3r i 4rt), reunió d'orientació, reunió de CAD (atenció a la diversitat), tutories al pares i reunió d'equip docent.
Més endavant (quan hagi assistit a més d'una reunió) explicaré més detalladament què he aprés i qué he pogut aportar.
Ara per ara dir que en les CAD es tracten aspectes més aviat d'ajuda a l'alumnat amb necessitats educatives especials més que d'orientació, a les tutories es tractes temes concrets que afecten l'alumnat del Centre: en aquest cas el "bulling" (en parlaré més endavant). I en la resta de reunions sí que es parlen de temes d'orientació.
En la única reunió d'equip docent que he assistit fins ara em va cridar l'atenció un document que fan servir per a quan han de fer les tutores o tutors reunions amb els pares. Es passa un full amb el nom de l'alumne/a en qüestió i un espai per a cada assignatura. El responsable de cada matèria apunta la informació que vol que se li traspassi als pares. I en aquesta reunió la tutora o tutor llegeix el que hi ha anotat i es debaten els dubtes. Finalment el/la responsable ja té una idea concreta de totes les àrees de l'alumne motiu de reunió amb la família.

He trobat molt interessant aquesta graella de traspàs d'informació i la posterior reunió que es fa abans de parlar amb els pares. Així tot l'equip docent sap tota la informació de l'alumne en concret.

Avaluació:
Considero que en aquest institut es treballa de forma cooperativa i que els professionals estan prou implicats en el procés d'ensenyament-aprenentatge del seu alumnat. L'equip docent va força a la una.

Propostes de millora: 
Cal que segueixi assistint a més reunions per a fer-me una idea més concreta de tot plegat, amb tot les primeres impressions són bones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada